Singapore
Blijf op de hoogte en volg Annedit
07 Januari 2013 | Indonesië, Rawabagol
Ik heb Ubud geskipt want tegen de tijd dat ik daar aan zou komen kon ik eigenlijk al weer weg naar de luchthaven. De zon was eindelijk tevoorschijn gekomen dus ik heb nog even lekker aan het zwembad gelegen.
Korte evaluatie gedaan met Bernie en Jimmi, dit gezelschap was het vreemdste wat ze ooit hadden gehad en zeker niet repre voor groepsreizen. Ook lekker, ga je een keer op groepsreis heb je een busje vol vreemde vogels;)
Ik weet niet of ik nog een poging ga wagen.
Ben vrijdag aangekomen, rugzak gedropt bij Carline en gelijk hup naar de kroeg. Ja, weet ik, echt niets voor mij natuurlijk, maar ja ben ook maar te gast he ;).
Het was echt een cultuur shock van indonesie naar Singapore. Wow, dit is echt het land van uitersten. Mega gebouwen, luxe en het kan niet op tot sate van een straatkar en bejaarden die je tafel afruimen omdat ze nog moeten werken.
Zaterdag ontbeten bij starbucks ( eindelijk weer normale koffie) en daar ons plan gemaakt. Met de metro naar marine bay. Bevroren door de airco kwamen we aan. Wandeling door park gemaakt. Singapore gaat echt voor de top. Alles is the world largeste, biggest of tallests. In een shopping mall vonden we een ijsbaan maar ook gondels ala venetie. Er schijnt ook een mall te zijn met de grootste klimmuur, maar die heb ik helaas nog niet gevonden.
Op naar little india, aan de hand van triposo app, wereldvondst, zeker downloaden als je op reis gaat. Heerlijk Durum gegeten in arabstreet. Heel grappig, alle culturen hebben hun eigen wijk met eigen supermarktjes en winkeltjes. Zelfs Shopping Mall was indiaas georienteerd. ( en heel bijzonder ingedeeld, een supermarkt verdeeld over verschillende verdiepingen, dus iedereen met winkelwagen de lift in)
Smiddags gaan zwemmen bij evelien, vriendin van carline. Die zit op orchard road in een mega appartementencomplex met 2 zwembaden waarvan 1 op de 35ste! Verdieping. Uitzicht over de skyline en orchard road. Niet vervelend om zo een jaartje door te brengen. Misschien toch eens op zoek naar een expat baantje ;)
Eindelijk ook was zonneuurtjes mee gepakt, roodverbrand naar weer een andere wijk om te eten.
Supergezellig, alle expats trekken een beetje naar elkaar toe dus gegeten met een groep bij wine connection, tapas en wijn. Eindelijk een keer geen rijst. Daarna nog even cocktailtje meegepakt in bijna europese omgeving. Natuurlijk singapore sling geprobeerd. Nou die kan je laten staan, mierzoet!
Zondag wandeling gemaakt door botanische tuin. Fantastisch hoe singapore de stad groen houdt. Op naar orchard road, een aaneen schakeling van shopping malls, groter beter best is het motto. Alle topmerken op een rij en binnen is het overal stervens koud. Tja we waren toch in de buurt dus maar weer even bij eef gaan zwemmen.
Daarna op naar china town, heel bijzonder dat je nu net daar een oostenrijker vindt die braadwurst met sauerkraut verkoopt, maar ja, hier kan alles.
Heerlijk gegeten, s avonds wordt hier de straat afgesloten, worden er tafels op straat gezet en loop je langs de diverse stalletjes om je maaltijd samen te stellen.
En toen naar de dierentuin voor een night safari, Carline had bedacht dat ik mijn dieren wel zou missen na zo'n mensentrip. Was echt lachen. Eerst een rondje gereden op een treintje. De gids op het treintje had de vreemdste intonaties en was daarom echt niet te volgen. De dierentuin is echt gaaf, geen hekken of kooien maar gewoon alles in een veldje langs de weg. Mocht je ooit in de buurt zijn, zeker doen!
We hebben ook nog een stuk gelopen, maar hadden al aardig wat kilometers in de benen, dus waren blij dat we in de taxi zaten. Heb bedacht dat ik ga zoeken naar een reis met beren volgend jaar, zulke leuke zwarte pluizenbollen gezien. Goed knuffelbaar en vegetariers, dus geen gevaar om opgegeten te worden.
Het was heerlijk om hier even te wennen aan beschaving, wc papier op de toiletten en normale mensen met normale gesprekken.
08 Januari 2013 - 09:26
Lieselot:
Wow, wat een contrast met het 1e deel van je vakantie, geniet er nog even van!
Hier alles rustig, voorlopig geen tekenen dat eea snel te gebeuren staat.... -
11 Januari 2013 - 08:54
Carline:
Nou dat was dus een vet gezellig weekend en ik vind dat je het weer heel vermakelijk hebt weten samen te vatten in dit verhaal!! Is je boek al besteld..?